r
Nosalty Logó

Rakott krumpli rácosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Rakott krumpli rácosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2339.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 1896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    534 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 133 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és sós vízben héjában megfőzzük. Ha kész, hagyjuk egy kicsit kihűlni, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni. Ha kicsit hűlt, karikákra vágjuk.
  2. Közben karikázzuk fel a kolbászt, a paradicsomot és a paprikát, vágjuk fel a szalonnákat, a hagymát pedig vágjuk vékony szeletekre.
  3. A tejet, a tejfölt, sót és a borsot keverjük ki, reszeljük bele a fokhagymát.
  4. Egy kisebb tepsi aljába tegyünk pár szelet füstölt szalonnát, majd egy sor krumplit. Utána szórjuk rá a hagymakarikákat, a paprikát és a paradicsomot, a maradék szalonnákat és a kolbászt, majd fedjük be a maradék krumplikarikákkal.
  5. Locsoljuk meg a fokhagymás tejföllel, majd fedjük be fóliával. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 40-50 percig. Ha kész, hagyjuk állni 10 percig, majd szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 27849
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rácos ételeket sokszor készítik hallal, sertéssel, vagy csirkével - mi most egy rakott krumplit csináltuk belőle, csupa finom füstölt szalonnával és kolbásszal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!