r
Nosalty Logó

Raffaello-szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Raffaello-szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A szufléhoz

A tetejére

Összesen 527 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A szufléhoz

A tetejére

Összesen 2101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A szufléhoz

A tetejére

Összesen 396 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 527 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 2101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 396 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A szufléhoz

  1. A vajat a fehércsokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehércsokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól, és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
  2. A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehércsokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
  4. Keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket.
  5. Töltsük a masszát szufléformákba, és szórjuk meg mindegyiket egy csipetnyi stiftelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28995
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raffaello-szuflé
Glowaholic 14 recept

Első mániákusan kikísérletezett receptem, a mákszuflé azt hiszem, lavinát indított el a mi kis konyhánkban. Volt már muffin-korszakom, pite-korszakom, és eklektikusabb időszakaim is, de mindig kész receptúrákat követve (talán a  hosszú és küzdelmes cheesecake-korszakot kivéve...erről majd egyszer, máskor). A mostani szuflémániámban azonban az a legélvezetesebb, hogy egyszer csak felbukkan egy alapanyag vagy íz, ami addig nem is hagy nyugodni, míg meg nem idézem szuflé formájában. Íme itt a Raffaello, fehér csokis-kókuszos, forró, folyós a közepe... s meglepetésnek ebben is elrejthetek belül egy szem mandulát. Ez a recept a nevéhez hűen tiszta fehércsoki-kókusz-mandula társítás, de a fehércsoki-kókusz alapmasszát érdemes még kipróbálni apróra vágott aszalt barackkal vagy egy huncut napon durvára tört zöldborssal is...utóbbi ihlete nem akárhonnan való, és nagyon jól működik, szóval csak bátran ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek