Pizzatészta, paradicsomszósz recept

hozzászólások (117)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Nátrium
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát K C E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.7 g

zsír

Összesen:
7.7 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
111 mg
Kálium:
229 mg
Nátrium:
723 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
28 µg

szénhidrát

Összesen:
67.9 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
123.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
54 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
6 µg
C vitamin:
6 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
4 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
57.9 g

zsír

Összesen:
46 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
30 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g

ásványi anyagok

Összesen:
6.8 g
Kalcium:
223 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
162 mg
Foszfor:
669 mg
Kálium:
1377 mg
Nátrium:
4330 mg
Cink:
6 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
172 µg

szénhidrát

Összesen:
407.2 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
740 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
326 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
38 µg
C vitamin:
39 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
24 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.6 g

zsír

Összesen:
3.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
18 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
54 mg
Kálium:
108 mg
Nátrium:
341 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
32.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
58.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
26 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2 µg

Hozzászólások (117)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

compnovice
compnovice / compnovice p, 2015-04-03 08:36

Ebből a tésztából remek kenyeret is lehet sütni, így, ahogy van, bekenve oliva olajjal a sütőbe tevés elött, 180 fokon, légkeverve.

Sziszii18
Sziszii22 / Sziszii18 h, 2014-11-03 11:12

Érdekes hozzászólásokat olvastam, de még egy valamit én is szeretnék kérdezni: ha nincs olívaolaj jó a napraforgó is?

Suzan
Suzan v, 2014-03-30 03:07

Csak szeretnem megköszönni ezt a remek receptet, az egyik kedvencem a pizza de eddig nem mertem soha nekiállni mert a kelt tészták valahogy nekem nem nagyon szoktak sikerülni, de ezzel a receptel mar harmadjára aratok sikert! Imádom es köszönöm meg egyszer!!!!!!!

angelmouse
angelmouse v, 2014-03-09 16:52

Látom, nagyon sokan hozzászóltak, azért én is meg akartam köszönni, eddig nekem sem volt atombiztos pizzatészta receptem, de most már hála Neked van! Köszi.

beki33
beki33 cs, 2014-02-13 23:11

Kedves Petra! Bármit is szeretnék sütni, mindig először Nálad nézem meg, h van-e rá recepted, így történt ez az egyszerű pizzatészta esetében is :D Most sem kellett csalódnom, kb 300 g lisztből készítettem, amelyből 2 nagyobb méretű, hihetetlen vékony pizza sikerült, 10 perc alatt megsült, igazi olaszos vacsora volt :D :D Annyira örülök, h ilyen finom lett :D Nagyon köszönöm, és nemcsak ezt, hanem azt a számtalan receptet, amit eddig elkészítettem Tőled, és SOSEM csalódtam :D

Beki

Chef_Zsolt
Zsolt hobby chef / Chef_Zsolt sze, 2013-11-06 14:25

Szia Petra!

Egy ideje próbálkozom a pizzatésztával de rendre valami száraz vacak lesz belőle.
Azt tudom (konyhatechnológusként tudnom is kell), hogy a jó pizzasütő 350 foknál kezdődik. Ezt természetesen nem tudja az otthoni sütő. Nálam a max. 250°C.
Próbáltam a liszteket keverni. Eddig a legjobb (a legjobb nem jelent jót csak a többi még katasztrofálisabb lett) a 60% sima liszt, 20% kenyérliszt, 20% rétesliszt, a többi hozzávaló nagyjából az ami nálad is. A tészta vékonyan száraz vastagon nem annyira de nem jó igazából. Ellenben a nyers tészta állaga mesés. Nem ragad, rendesen nyúlik, nem szakad. Csak épp ehetetlen (szerintem, mert a család elégedett volt).
Ezért pár kérdést engedj meg...
A pizzát alul felül sütöd vagy csak alulról?
A sütőben alsó, középső vagy felső álláson?
Az elősütés kb. mennyi idő?

Arminusz
Arminusz szo, 2013-02-16 14:08

Ma ebédre megsütöttem a pizzát és nagyon finom lett a tésztája!Én friss élesztővel csináltam,a kerek lapokat sima tepsiben sütőpapíron sütöttem a szósszal elősütöttem ,majd kb 10 perc alatt készre a feltéttel.A tészta alja mennyei ropogós, belül puha volt.A szósz sem rossz,de nekem még valami fűszer hiányzik belőle,de ezzel együtt csak ajánlani tudom,mert nagyon finom és egyáltalán nem macerás!Köszi a receptet!

Arminusz
Arminusz p, 2013-02-15 15:27

Szia!A kérdésem az lenne,hogy ha vékonyra nyújtom,akkor vékony is marad a tészta sütés után vagy húsos lesz?Ezt szeretném megsütni holnap a kisfiammal,és mi a vékony tésztás pizzát szeretjük!Köszi!

petra
Petra / petra h, 2013-02-18 11:16

szia,
Ha egészen vékonyra nyújtod, akkor vékony is marad sütés közben a tészta:-).
Jó pizzázást!
Üdv
Petra

szalayancsaa
szalayancsaa cs, 2013-02-14 13:12

sziasztok!
Én is kipróbáltam ezt a receptet. Annyi különbséggel, hogy én teljes kiőrlésű búzaliszttel csináltam. És sóból nem tettem bele annyit, csak kb. 1 mk-lal.
A recept szerint, a lehető legvékonyabbra nyújtottam, de ezt meg is bántam, mert elég kemény lett. pedig előmelegített sütőben sütöttem, max fokozaton (igaz, az csak 200 fok). Először 2-3 percre betettem sülni a szósszal, utána raktam rá a feltétet, és újjabb 3 perc alatt megsült, de így is kicsit kemény lett a széle. Lehet, hogy az volt a baj, hogy legfelülre tettem a sütőbe?
Amikor kivettem, megkentem a szélét fokhagymás olajjal.
Legközelebb ne nyújtsam ki ennyire? vagy valami tipp?

petra
Petra / petra cs, 2013-02-14 13:38

szia,
Sejtésem szerint a tészta már magában keményebb lehetett, mint a normál, vagy pizzalisztből készült tészta, a teljes kiőrlésű liszt más, talán több víz kellett volna a tésztához.
üdv,
Petra

szalayancsaa
szalayancsaa sze, 2013-02-20 16:57

szia!
Köszi szépen a tippet, akkor legközelebb majd megpróbálom fele-fele arányban a liszteket. Vízből ha többet tennék bele, akkor nem biztos, hogy jó sülne ki belőle, mert állagra pont jó volt a tészta. de majd kísérletezem. Köszi mégegyszer a választ :)

Timcsa2013
Timcsa2013 k, 2013-01-22 18:39

Nagyon szépen köszönöm a receptet. Én sima BL55-ös lisztből csináltam és nagyon finom lett.

SimonAlexa
SimonAlexa k, 2013-01-15 13:33

Nekem nagyon jól sikerült elsőre is. nagy sikere volt a családban. Köszi a Receptet!

ancsika3.7
Ancsika3.7 / ancsika3.7 k, 2013-01-08 18:59

Most lettem kész vele. A sót nekem is meg kellett volna feleznem, mert baromi sós lett... :/ De az állaga isteni! :)

ildd
ildd v, 2013-01-06 22:06

Kedves Petra!

Szeretném megkérdezni, hogy az 1 tasak (7 g) szárított élesztőt mennyi friss élesztővel lehet helyettesíteni. Nekem most az van itthon és ezt a pizzát szeretném belőle elkészíteni.

előre is köszönöm a segítségedet.

Ildi

zsuska
zsuska cs, 2013-01-03 15:25

Annyira finom és klassz ez a tészta recept, hogy a családom csak ezt akarja...Megjegyzem jó az ízlésük!! :)))) Zsuzsi

Ricordi
Ricordi / Ricordi h, 2012-12-31 14:28

Minimuffin sütőben csináltam a tésztából-szószból pizzafalatkákat, nagyon jó recept! :) köszönöm :)

Zseraldina22
Zseraldina22 szo, 2012-12-15 00:32

Kedves Petra!
Régóta nézegetem ezt a receptedet és most vasárnap eljött az idő, hogy elkészítsem végre. A vendégek érkezése előtt gyorsan bedagosztottam a tésztát, ami nagyon jól sikerült.
Én a megadott 1 ek mennyiségű sót tettem hozzá és tökéletes volt. Kézzel tudtam a tésztát a kívánt vastagságúra és nagyságúra kinyújtani. A felét sütöttük meg, a másik felét lefagyasztottam.
Ma kiolvasztottam (tökéletes állagú volt kiolvadás után is) és vékonyra nyújtottam. A tetejét megkentem olajjal, majd megszórtam az egyik felét bazsalikommal a másik felét pirospaprikával, illetve még meg is sóztam. Vékonyan meghintettem reszelt sajttal és vékony csíkokra szabdaltam. Ezt követően 180 fokon 11 percig sütöttem (légkeverés-alsó sütés). Nagyszerű pizza ropik lettek, amit holnap avokádó és padlizsán krém mellé fogok felszolgálni :)
Köszi a receptet!
Ildikó

vukult
vukult cs, 2012-12-13 18:37

Kedves Petra, köszi a receptet, nagyon jól sikerült. Tényleg nem száradt ki, másnap is puha maradt a tészta!
Üdv:
Vuk

dani27
dani27 cs, 2012-12-13 10:34

Eddig háromszor álltam neki, de mindháromszor elszúrtam - igaz nem vagyok a konyha ördöge.

Biztos meg fogom még próbálni, de az anyagiakat is figyelembevéve nem biztos, hogy megéri otthon nekiállni...

Ja, mielőtt elkezdenének na perszézni, 8-900 Ft körül már lehet pizzát rendelni, ennyiből nem jön ki otthon...

pl. a foodbook.hu oldalon 790 Ft ingyen kiszállítással a pizza.
hasonló árban van fagyasztott is, amit csak be kell rakni a sütőbe.

Nyilván nem annyira finom, mintha magamnak készítem, de azért ez is finom és csak meg kell rendelni :)

buzas_anett
buzas_anett p, 2012-11-30 17:34

Szia! Kellene egy kis segítség. Ha nincs 00-ás lisztem jó a kenyérliszt vagy inkább vegyek sima BL 55-öset? Melyik a jobb? A második kérdés, hogy tálba nem jó, ha összegyúrom a tésztát? Előre is köszi a segítséget!

Üdv!

petra
Petra / petra v, 2012-12-02 20:48

Szia,
Mindkettő liszttel lehet próbálkozni, és persze, tálban is lehet gyúrni a tésztát,
Üdv
Petra

Manyu1
Manyu1 cs, 2012-11-29 14:56

Most lettem kész vele, nagyszerű ez a recept. Gyönyörűen megkelt a tészta (szárított élesztővel), nem száradt ki sütés közben. Köszönet :)))

Edit F
Edit F sze, 2012-11-07 20:40

Kedves Petra! Életem első kelt tésztája és ennél jobban nem is sikerülhetett volna! Nagyon egyszerű, nagyon finom. A felét lefagyasztottam, ma engedtem fel és ugyanolyan finom. Köszönöm!

henrieta
Henrietas / henrieta cs, 2012-09-27 12:31

holnapra ezt a pizza tesztat neztem ki :-) de en ugy tudom, hogy a szaraz elesztot a lisztel kell ossze keverni es nem szabad felfutatni. Sajnos itt ahol elek, csak szaraz eleszto van :-(

Csellengőő
Csellengőő k, 2012-08-14 09:54

Én is kenyérsütőgépben készítettem, szárított élesztővel! Nagyon finom lett :) Ilyen jó pizzát még nem sütöttem :) Köszönöm a nagyszerű receptet :)

macskanyuka
macskanyuka h, 2012-06-04 11:10

Tegnap elkészítettem a tésztát, egy kis csalással, mert a kenyérsütő gépet kértem meg a dagasztásra és a kelesztésre, de a végeredmény csodás lett. Azt szeretném még kiemelni, hogy a ami megmaradt az ebédről az sem keményedett meg(nem lett bodag), így délután szépen rájárt a család és MIND elfogyott az utolsó morzsáig.
Köszönöm a receptet :) ma már nem jutott eszembe mirelit pizzát venni a boltba :)

-Shoshanna-
-Shoshanna- / -Shoshanna- p, 2012-04-20 19:17

Első pizzatésztám és kelesztett tésztám volt egyben, tökéletesre sikerült!!!!! A párom el volt ájulva tőle h ő évekig próbálkozott otthon pizzát sütni de a tésztája sose volt ilyen finom!!! Nagyon nagyon köszönöm, kezdő szakácskodósként nagy siker volt! ;) Az enyémnek BL55-ös liszt volt az egyik fele, a másik fele rétesliszt, nekem a poros élesztővel is nagyon szépen feljött, akkora adag lett hogy holnap is ezt esszük! ;)

supcsi
supcsi szo, 2012-03-31 08:44

Sziasztok! Igen hasznosak számomra a hozzászólásaitok, de egy dolog még mindig nem tiszta a számomra. Elöször hagyom megkelni a tésztát és utána fagyasztom le vagy ...? Elöre is köszi a választ. Supcsi

marica05
marica05 h, 2012-06-25 19:49

Szia Supcsi!
Én egész adagot készítek, megkelesztem, majd amit nem használok fel, lefagyasztom. Felengedés után is pont olyan, mint a frissen készült.

hinta6
hinta6 v, 2012-03-18 05:26

Tegnap elkészítettem,és mondhatom,hogy Isteni lett.Ismerek egy másik tészta receptet,eddig az jött be nálam,de most már csakis ez.Köszönöm!!!

szandi123
szandi123 cs, 2012-03-08 18:39

Nagyon szépen köszönöm a receptet, isteni lett, ez volt az első pizzapróbálkozásom. El sem hittem, hogy milyen szépen megkelt a tészta, és a sütőből kivéve sem száradt ki. =)

nasibandita
Berni / nasibandita sze, 2012-03-07 17:43

Még annyi kérdésem hadd legyen, hogy kinek milyen tuti technikája van a vékonyra nyújtásra? Köszi előre is.

petra
Petra / petra p, 2012-03-09 12:45

Ha jó a tészta, akkor szinte kézzel ki lehet nyújtani egészen vékonyra:-).

nasibandita
Berni / nasibandita sze, 2012-03-07 17:40

Kedves Petra!
Köszönöm szépen a receptet, most sütöttem meg és nagyon finom pizzák lettek. :) Mondjuk arra szívesen elfogadnék tanácsot, hogy hogyan érjem el, h puhább maradjon a tészta, mert sajnos nem igazán tudom kitapasztalni ezzel a gázsütővel, h meddig kellene sütnöm benne. Eddig ez az egy bajom van a házi pizzákkal, h kicsit kiszáradnak...Kíváncsi lennék, hogyan készítik a "pizzériás" verziót.
Egyébként kipróbáltam a fokhagymás olajos kenést is, tényleg nagyon jó ízt ad neki. :)

petra
Petra / petra p, 2012-03-09 12:45

Kedves Nasibandita,
Nekem sosem szárad ki, szerintem a titok a gyors sütésben rejlik: a lehető legmagasabb hőfokra, jól elő kell melegíteni a sütőt, így hamar átsül, nincs ideje kiszáradni, és persze nem szabad túlsütni. Én tettem még a sütőmbe egy spéci pizzasütőlapot is, azzal még klasszabb a végeredmény, az alja ropogós, belül pedig puha. Csak ajánlani tudom. (És ez is segít a gyorsabb átsüléshez, mert vastag, jól átmelegszik, és erre téve a tésztát gyorsabban megsül, mintha egy vékony tepsin sütnénk.)
Remélem legközelebb sikerül!
Üdv
Petra

nasibandita
Berni / nasibandita p, 2012-03-09 18:08

Köszi a tanácsokat. Közben magam is rájöttem pár dologra. Például, hogy ez a sütő erre alkalmatlan. :D Na jó, azért így se rossz, de nem a legjobb erre a célra. Kezdve azzal, hogy régi és szabályozni sem lehet már - csak két állása van: vagy ég vagy nem...
A tészta nyújtásánál sokkal könnyebb volt a másodikkal, ami dupla annyi ideig kelt. Ott már simán fele olyan vékonyra is széthúztam, mint az elsőt. A kiszáradást meg lehet én értelmeztem félre és az elsőt talán túlsütöttem (szeretem, ha a feltét is jól megsül, plusz eleve vastagabb volt), a másodiknál meg már csak a széle ropogott kicsit, annyi viszont már belefér. :)
Köszi még egyszer.

Üdv.:
Berni

klaukara
klaukara / klaukara p, 2012-03-02 00:10

A kész pizza szélét megkenjük fokhagymás olívaolajjal - isteni lesz. (Régen fatüzelésű kemencés pizzériánk volt otthon, ott láttam a szakácsoktól).

ani0228
ani0228 cs, 2012-03-01 18:05

szia .megszeretném kérdezni tölled friss paradicsombol mennyi kellmert én nem használok konzervet ha van friss?

petra
Petra / petra h, 2012-03-05 13:45

szia Ani,
sajnos csak tippelni tudnék (azt meg inkább nem), mert ez nálam (szégyenszemre) mindig hámozott paradicsom konzervből készül..

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia szo, 2012-02-25 16:40

Na ez valami isteni lett. A párom nem örült a gondolatnak, hogy én készítsem a tésztát, ugyanis az előző bnője amit csinált nagyon rossz volt. Ennek ellenére megcsináltam és sikerem lett! Kicsit vastagabbra hagytam, nem lett sok 1 nagy gáztepsinyi, de kb 15 perc alatt elfogyott :)

dimenzio
dimenzio cs, 2012-02-23 18:25

Köszönöm,nagyon jól sikerült a tészta.Cazone-t sütöttem belőle.

381