r
Nosalty Logó

Pingvin szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pingvin szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Összesen 857 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Összesen 6837 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Összesen 312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 857 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    471.3 g
  • Telített zsírsav
    286 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8496.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2137 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    3419 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.2 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    388 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2993 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 6837 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 58215
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.  

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek