r
Nosalty Logó

Pásztorpite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A raguhoz

A tetejére

Összesen 750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A raguhoz

A tetejére

Összesen 2996 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A raguhoz

A tetejére

Összesen 129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    2549 micro
  • β-karotin
    7514 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    6858 micro
Összesen 2996 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tetejére

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
  5. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
  6. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2401
  • Tegnapi nézettség: 124
  • 7 napos nézettség: 1314
  • Össznézettség: 501760
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Látványos elkészítési formája ennek a nem túl bonyolult, de ízletes ételnek, az ötlet a Szakácsok könyvéből származik. Érdemes nyomózsákkal dolgozni a burgonyapüré esetében (nekem nem volt), mert sokkal szebb lesz a végeredmény.  

Hozzávalók

A raguhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek