r
Nosalty Logó

Omlós epres lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Omlós epres lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 3552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerve a mélyhűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  2. A tészta felét sütőpapírral bélelt kb. 25x25 cm-es tepsibe (nagy lyukú reszelőn) reszeljük, rásimítjuk a lekvárt, és a megmaradt tésztát ráreszeljük.
  3. 180 °C-os sütőben kb. 25 percig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.

Töltelék

  1. Az epret kicsumázzuk, és apróra összevágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, és sűrű, lekvár állagúra összefőzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 559
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 29751
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós epres lepény
Judit69 176 recept

Ennek a sütinek pofon egyszerű az elkészítése, nemcsak eperrel, hanem akár málnával, szederrel, áfonyával is finom lehet. De ha még gyorsabban szeretnénk elkészíteni, csak kapjuk elő a spájzból a kedvenc házi lekvárunkat, és azzal töltsük meg a süteményt. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek