r
Nosalty Logó

Narancsos-diós-csokis bonbon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Narancsos-diós-csokis bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2054 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    442 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    586 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    1770 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 2054 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy narancs héját a narancsléhez reszeljük.
  2. A fehér héjától is megtisztított narancsgerezdeket peremes tepsibe lazán egymás mellé fektetjük.
  3. 2-3 órán át szikkadni hagyjuk, majd megfordítjuk a szeleteket és még 2 órán át szikkadni hagyjuk.
  4. A reszelt narancshéjjal dúsított narancsléhez hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad.
  5. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a diót, majd a narancsgerezdekre terítjük.
  6. Hűlni hagyjuk, míg megdermed.
  7. Kockákra vágjuk és a kockákat a felolvasztott, langyosra hűtött tortabevonóba mártogatjuk.
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30865
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 03.

Ajánló

Vendégeink kínálására. Sokáig eláll. Citromból is készíthető, akkor a 100 %-os citromléhez cukrot is adunk, ízlés szerint.

Receptkategóriák

Narancsos-diós-csokis bonbon
Harmathy Ildikó 313 recept

Ezerszer elszidott drága Vilmosom elviselhetetlen kamasz-szokásainak - hogy ti. folyton finnyáskodik az étellel - néha hasznát is látom. Csak úgy hajlandó ugyanis megenni a narancsot, ha azon egyetlen mákszemnyi fehér héj sem marad. Halálos türelemmel képes megtisztítani a narancsot a cél érdekében. Megkértem, nem pucolná-e meg a narancsot ehhez a finom kis csemegéhez áldott türelmével. Lelkesen segített, az eredmény hibátlan lett, sőt, a diót is ő darálta. Dicséret illeti! Igaz a bonbonokat is javarészt ő falta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!