r
Nosalty Logó

Mirinda szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Mirinda szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8516.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    444 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2283 micro
Összesen 5756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, amivel egyneművé keverjük, majd beletesszük a citromhéjat. A sütőport elkeverjük a liszttel, amit a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverünk, végül belehintjük a kakaóport is. A masszát egy 24 x 40 cm-es, magasabb falú, kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
  2. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!), majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a kis citromlét is. A tepsiben kihűlt tészta tetejére kenjük.
  4. A felezett őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, majd a túrókrém tetejére ráfektetjük.
  5. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Még melegen a barackos túrókrém tetejére öntjük, elengyengetjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy a vajas túrókrém megdermedjen.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 529
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 225450
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Célszerű a hűtőben tárolni, mert a vajas krém megolvadhat, így csak tálaláskor vegyük ki a hűtőből és akkor szeleteljük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!