r
Nosalty Logó

Mézeskalács Nyuszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács Nyuszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 5819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 328 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.1 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 5819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes alapanyagot összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. 20-30 perc pihentetés után kb .3mm vastagra nyújtjuk a tésztát. A süteményeket különböző formákkal kiszaggatjuk.
  3. Megkenjük felvert tojásal, és kiolajozott, lisztezett tepsiben rövid idő alatt világos barnára sütjük.
  4. A sütiket rácson kihűtjük.
  5. Közben elkészitjük a cukormázat. Az 1 tojás fehérjét 15d kg porcukorral legalább 20-30 percig kell mixerrel verni, hogy jó sűrű legyen.
  6. Ezután már csak díszíteni kell a sütiket. Fehérrel is szép, de ha ételfestéket keverünk a tojáshabba csodás, színes sütiket tudunk varázsolni, mint a kislányom és én.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7554
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Jó móka gyerekekkel készíteni. A díszítéshez használhatsz még cukorgyöngyöket, színes és csokis tortadíszeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész házat bejárja a csodás mézes illat. Először 2008 Karácsonyán készitettük a kislányommal, és nagyon élveztük. Rengeteg darab volt, de nem lett két egyforma.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek