r
Nosalty Logó

Méteres kalács, ahogy mi szeretjük

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szandika0201
Méteres kalács, ahogy mi szeretjük
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Összesen 8390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    571.3 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7944.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    3239 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.5 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4372 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 8390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóinak a feléből (a kakaópor kivételével) először elkészítjük a világos piskótát. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Vajazzunk-lisztezzünk ki egy őzgerincformát.
  2. A margarint habosítsuk ki a cukor felével, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet felváltva.
  3. A cukor másik felével verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét.
  4. Egy kevés tojásfehérjével lazítsuk a margarinos-tojásos-lisztes masszát, majd keverjük bele óvatosan egy fakanál vagy spatula segítségével az egész tojásfehérjét.
  5. Egyengessük el óvatosan a kivajazott-lisztezett formában.
  6. Ugyanezeket a folyamatokat ismételjük meg, hogy elkészítsük a barna piskótát. A kakaóport a liszthez keverjük hozzá, és úgy adagoljuk a cukorral kikevert margarinhoz. Tűpróbáig sütjük.

Vajkrém

  1. Míg sülnek és hűlnek a piskóták, elkészítjük a vajkrém főzött részét. A pudingport és a tejet sűrűsödésig felfőzzük.
  2. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, és kb. kanalanként hozzáadagoljuk a már kihűlt pudingot. Ennél a fázisnál lehet ízlés szerint ízesíteni a rumaromával.

Csokoládémáz

  1. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A fazékban ne forrjon a víz, csak gyöngyözzön. Olajjal kicsit hígítjuk, ha szükséges.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótákat gerezdenként felvágjuk.
  2. A vajkrémmel összeragasztunk egy világos-egy barna-egy világos piskótát, míg a piskóta el nem fogy.
  3. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt, hidegre tesszük, ha tudjuk.
  4. Legvégül óvatosan leöntjük a csokoládémázzal, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 38416
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandika0201 2 recept

Életemben akkor készítettük először, amikor anyukám terhes volt a húgommal. Azóta minden húsvétkor, karácsonykor és szilveszterkor elengedhetetlen desszert nálunk.

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?