r
Nosalty Logó

Mediterrán rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Mediterrán rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    3331 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    6322 micro
Összesen 2312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    771 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek előkészítése:
  2. A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A cukkínit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük.
  4. Összeállítás:
  5. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai aljába.
  6. Egy réteg padlizsán, sózás, egy réteg cukkíni, sózás, egy réteg hagyma, egy réteg paradicsom, sózás.
  7. Fűszerezés: bazsalikom, oregánó bőven, borsot darálunk rá.
  8. Reszelt sajttal szórjuk
  9. Kezdődik elölről: padlizsán..... a tetejét paradicsom zárja.
  10. Lenyomkodjuk (egy darab folpackot teszünk rá és tenyérrel), a maradék sajtot egy tejföllel és két tojással elkeverve a tetejére öntjük. (Lefolyik, de nem baj.)
  11. Előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1540
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 212559
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 26.

Ajánló

Természetesen önálló egytálként is remek, vagy meleg előételnek, izgalmas köretnek. A fiúknak natúr szűzérméket sütöttem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán rakott zöldség
Harmathy Ildikó 313 recept

A grillezésnél szerzett tapasztalatokból alkottam, hogy ti. a sült padlizsán és a sült cukkíni hagymával és paradicsommal, és persze sajttal  van - énszerintem - a legnagyobb összhangban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek