r
Nosalty Logó

Mazsola orra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsola orra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2983 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 496 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 2983 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 393 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba összekeverjük a kimért lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot.
  2. Hozzákeverjük a felolvasztott vajat, a tojásokat és az apróra darabolt mazsolát. Jól összedolgozzuk az egészet, és amikor szép, nagy kerek bucivá állt össze, 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Előveszünk egy tepsit, és diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából. Kézzel lapítunk rajta egy kicsit, hogy szép kerek korongot kapjunk. Nem igazán terülős fajta a tészta, ezért nem fontos túlságosan távolra tenni a labdacsokat egymástól.
  4. Addig sütjük, amíg az oldala pirosodni nem kezd. Ez kb. 10-12 perc. Egészséges, finom és tápláló nasi, egy pohár tejjel jó kis napindító, vagy uzsonna.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11291
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Ajánló

Ha tetszett a recept, nézz fel a honlapomra is. A Facebookon is megtalálsz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A név kötelez, így Mazsolához valamilyen mazsolás finomságot képzeltem el. Igaz, hogy a felnőttek is szeretik, de ha már gyerekek a célközönsége ennek a mesének, igyekeztem még egészségesebbre gyúrni ezt a tésztát. Így került bele a zabpehely, a fehér lisztet felváltotta a teljes kiőrlésű, és barna cukrot használtam édesítésnek. A korong forma pedig pontosan olyan kerek, mint Mazsola orra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek