r
Nosalty Logó

Lecsós túrós tészta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós túrós tészta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Túrós tészta

Összesen 845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Túrós tészta

Összesen 3374 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Túrós tészta

Összesen 176 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.9 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.6 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 3374 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    402 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Lecsó

Túrós tészta

Elkészítés

Lecsó

  1. A hagymát, paprikát és paradicsomot vékony csíkokra szeleteljük.
  2. Olívaolajon kevergetve pirítjuk a hagymát és a paprikát, amikor a hagyma átlátszó lesz, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot is.
  3. 1-2 percig pirítjuk a paradicsommal is, majd hozzáadjuk a fűszereket, és óvatosan, figyelve, nehogy odaégjen, kis lángon pirítunk rajta még egy kicsit, majd felöntjük 1 dl vízzel.
  4. Lefedve pároljuk alacsony lángon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd ha szükséges (sok a leve), fedő nélkül főzzük, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Túrós tészta

  1. A tejfölt összekeverjük a túróval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Vizet forralunk egy nagy fazékban, hozzáadjuk a sót, majd a tésztát, és a kívánt állagúra főzzük, majd leszűrjük.
  3. Összekeverjük a tejfölös túrót a tésztával.
  4. A tésztát tányérba szedjük, a tetejére lecsót teszünk és sajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1290
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 13.

Ajánló

Húsevők fogyaszthatják pirított szalonnával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és laktató étel, nem lehet betelni vele. :)

Hozzávalók

Lecsó

Túrós tészta

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek