r
Nosalty Logó

Körtés-diós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Körtés-diós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1021 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 3446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól).
  2. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt.
  3. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
  4. Ezután keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).
  5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre (tűpróbáig süssük, én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
  7. A lekvárt állandó keverés mellett melegítsük forráspontig (ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben).
  8. A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6356
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű kevert kakaós tészta, melyet cikkekre vágott körtével raktam ki, majd irány a sütő. Bő fél óra alatt meg is sült a sütemény, melyet a sütőből kivéve, még forrón, sárgabaracklekvárral kentem le.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek