r
Nosalty Logó

Komapogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Komapogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Összesen 928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Összesen 6491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2315 micro
  • β-crypt
    444 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    459.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8833.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    2275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4150 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    16202 micro
  • β-crypt
    3110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10618 micro
Összesen 6491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Elkészítés

A pogácsatésztához

  1. A lisztet a vajjal, a sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az 1 tojást.
  2. Az így elkészített pogácsatésztát szobahőmérsékleten egy órát pihentetjük (kelesztjük).
  3. Majd a pogácsatésztát három részbe vesszük.
  4. Az 1. harmadához a kalocsai édesnemes paprikát, a 2. harmadához a reszelt füstölt sajtot, a 3. harmadához a pirított borsos káposztát adjuk.
  5. Rudakba nyújtjuk a háromféle pogácsatésztát. A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egymáshoz ragasztjuk a felvert tojásokkal az alábbi sorrendben: paprikás, sajtos, káposztás.
  6. Majd kiszúrjuk. (Mi fánkszaggatóval vágtuk ki a pogácsákat kb 10 cm átmérőjűre.)
  7. Megformázzuk a tetejét, felvert tojással lekenjük, késsel fél centiméter mélyen bevagdalva rácsozzuk.
  8. Fél óra kelesztés után 180C-os sütőben szép piros mosolygósra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 33296
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Ajánló

Őszi, téli borozgatásokhoz ajánljuk. Magában is kiadós, változatos ízvilágú pogácsa.  Megjegyzés: 9-10 db kistányér méretű pogácsa készíthető belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Komapogácsa
Mártika és Feri 107 recept

Komapogácsa - Somogy megyei receptgyűjtés. Paprikás, sajtos, káposztás, azaz piros, fehér, zöld, ezek a magyarság színei - ez a komaság lényege. Érdekesség: az eredeti receptben külön-külön készülnek a paprikás, káposztás, sajtos pogácsák. A mi receptünkben az az újdonság, hogy felül a paprikás, alatta a sajtos, majd a káposztás pogácsalap (réteg) található. Köszönhetően annak, hogy Ferenc az eredeti receptet másképpen értelmezte.  

Hozzávalók

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!