r
Nosalty Logó

Koktél kréker

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Koktél kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 561 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3369 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 325 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 561 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9308.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    4136 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 3369 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben egy csipet cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálba kimérjük a háromféle lisztet, majd hozzáadjuk az élesztőt, olajat, sót, cukrot és összeállítjuk a tésztát.
  3. Letakarva, langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
  5. A tésztát négy részre osztjuk, majd ezeket egyenként, lisztezett sütőpapíron 1 mm vékonyra nyújtjuk. Meghintjük sóval, és tetszés szerint ízesítjük mákkal, lenmaggal, szezámmaggal vagy zöldfűszerekkel. A sót, magvakat és zöldfűszereket nyújtófával kissé rányomjuk a tésztára, majd kb. 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A tésztát a sütőpapírral óvatosan a tepsibe "húzzuk". Kissé szétigazgatjuk a négyzeteket, majd adagonként 12-14 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a krékert.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 34251
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen nagyon szerettem a koktél krékert. Most úgy döntöttem, sütök itthon. Eredetileg a recept csak sima lisztet ír, és szárított élesztőt; a folyadékok mennyiségén is változtattam kicsit. Szóval variáltam.:) Sajt most sajnos nem volt itthon, de azt hiszem így is gyorsan elfogy (legközelebb azzal is kipróbálom). http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek