r
Nosalty Logó

Karamellkrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Karamellkrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    354.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1091.4 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 7978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

  • 1 marék dió (durvára tört, vagy szeletelt mandula)

Elkészítés

A piskótához

  1. Tészta készítése:
  2. A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat.
  3. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz.
  4. A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
  5. Kiborítjuk, és ugyanígy sütünkmég egy lapot.
  6. Krém készítése:
  7. Edénybe1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuka cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk.
  8. Kevés tejjel kikeverjük a lisztet.
  9. A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet).
  10. Addigkavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben.
  11. Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon.(Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.)
  12. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk.
  13. Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe.
  14. Süti összeállítása:
  15. Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel.
  16. Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30520
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

Ez a piskótaalap bármilyen gyümölccsel megszórható, viszont akkor mások az arányok : 26 dkg cukor, 30 dkg liszt, 4 tojás, 1cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor, 2 ek méz, 1 dl olaj.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben voltunk, ahol fantasztikus karamelltortát kóstoltam. Miután nagyon szeretem a karamell ízét, gondoltam, kísérletezek egy hasonló ízvilágot. Hát...az a torta klasszisokkal szebb volt, hiszen cukrászdában készítették...viszont az ízek visszaköszöntek, így gondoltam, aki szintén szereti, könnyen elkészíthet egy ilyen sütit :-)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek