r
Nosalty Logó

Káposztás paszuly

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mislenbaba
Káposztás paszuly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Összesen 1383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Összesen 5530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 1383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.2 g

Zsír

  • Összesen
    240.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16784.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    1511 mg
  • Foszfor
    5155 mg
  • Nátrium
    7577 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    5238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2216 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3724 micro
Összesen 5530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Elkészítés

A káposztás babhoz

  1. A füstölt húst és a babot egy nagy fazékban feltesszük főni.
  2. Amikor a bab is és a hús is megpuhult, hozzátesszük a megmosott káposztát.
  3. Borsozzuk, só nem biztos, hogy kell bele, mert a füstölt hús lehet, hogy elég sós ízt ad az egész ételnek.
  4. Az egy fej vöröshagymát összevágjuk, zsíron vagy olajon megpirítjuk.
  5. A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk az előzőekhez.
  6. A lisztet belerakjuk, és állandóan kevergetve elkészítjük a rántást.
  7. A tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát.
  8. Amikor kész a rántás, ráöntjük a káposztás paszulyra, egy pár percig forraljuk.
  9. Tejföllel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 192
  • Össznézettség: 99618
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Ajánló

Egy pohár víz + egy pár darab palacsinta :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

A régi szomszédunktól, Piri nénitől  hallottam először erről a levesről, aztán a férjem nagymamája meg is főzte. Most már ha akarunk enni nekem kell megfőznöm, persze az enyém nem olyan finom mint  a nagyié, de már nem lehet mit tenni.

Hozzávalók

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek