r
Nosalty Logó

Káposztás lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Káposztás lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 539 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2156 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 539 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 2156 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral megfuttatjuk.
  2. Ha megkelt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.
  3. Két óráig hűtőben pihentetjük.
  4. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk.
  5. A cipókat vékonyra, hosszúkás alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztadarab egyik felére egy evőkanál pirított káposztát teszünk.
  7. Összehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, még egyszer kisodorjuk.
  8. Óvatosan, hogy el ne szakadjon, lángos alakúra húzgáljuk.
  9. Forró olajban, lassú tűznél sütjük: az egyik oldalát fedő alatt, fordítás után fedő nélkül, szép aranyszínűre.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 80227
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 19.

Ajánló

Tipp: ennyi káposztával nem érdemes vesződni, a káposztapirítás amúgy is macerás, és nem túl illatos tevékenység. Ezért én mindig "nagyüzemben" készítem, és megfelelő adagokban a fagyasztóba rakom felhasználásig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás lángos
Büszkeszósz 29 recept

A káposztás lángosról nekem mindig az az emlék  ugrik be, amikor anyukám frissen sült, meleg lángosából annyit ettem ebédre, hogy egész délután hatalmas köveket éreztem a gyomromban. Érdekes módon, más, rosszullétet okozó étellel ellentétben, ezt nem sikerült megutálnom. Azóta is kedvenceim egyike, bár  a mértéket már tudom tartani. Kefíres lángostésztából elkészítve még egyszerűbb is a hagyományos burgonyás lángosnál, és ennek a tésztának megvan az az előnye is, hogy hűtőben néhány napig remekül eláll, ezért mindig frissen lehet kisütni az éppen elfogyasztandó adagot. Így a mértéket is könnyebb tartani :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek