r
Nosalty Logó

Káposztás csuka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Káposztás csuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6726.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csukafilé szeleteket sózás után lisztbe forgatom. Olajban megsütöm, félreteszem.
  2. Kevés olajon karamellizálom a cukrot.
  3. Beleteszem a káposztát, nagy lángon kevergetve pirítom.
  4. Hozzáadom a hallevet és a babérleveleket, takarékon, lefedve párolom.
  5. A tűzálló tálra merem a párolt káposzta felét (a babérleveleket kiveszem), arra fektetem a sült halszeleteket, káposztával fedem, tejföllel borítom, forró sütőben pirítom.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12514
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 12.

Ajánló

Elegáns és nagyon finom vacsoraétel. Köretként A Gundel fogasnál megismert Hercegnő burgonyát (ez van a képen)vagy krumplipürét adok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás csuka
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyanyám egyik régi szakácskönyvében találtam valaha a káposztás csuka receptjét, nagyon-nagyon régen. Azóta készítem. Már régen repertoárom állandó darabja volt, amikor Jean-Paul elvitt egy elegáns étterembe, Párizsban. Ő volt otthon, rábíztam a rendelést. Káposztás csukát hozott a pincér. Szeretem, amikor az Élet szembesít a francia és a magyar konyha összefonódásaival! Biztosan nem sokan tudjátok, hogy a békebeli magyar konyha kialakításban óriási szerepe volt Marschal Józsefnek, aki III. Napóleonnak volt a konyhafőnöke, majd az orosz cárnak és Albrecht főhercegnek. Esterházy hívására jött Magyarországra. Ő hozta a francia konyhaművészetet hazánkba, hogy aztán Kedvessy Nándorral a magyar hagyományokkal ötvözve kialakítsák azt a szemléletet, amelyet aztán a Gundelek vittek tovább, és a többi nagyság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?