r
Nosalty Logó

Káposztás csirkecomb római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Káposztás csirkecomb római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    302.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7442.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    5016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 3681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat, fedelével együtt, legalább 30 percre beáztatjuk, azalatt mindent előkészítünk.
  2. A csirkecombot megmossuk, leszárítjuk, és besózzuk, az előkészületek alatt állni hagyjuk.
  3. A savanyú káposztát szűrőbe téve folyó víz alatt könnyedén átöblítjük (másképp túl savanyú lenne), kinyomkodjuk, 3-4 vágással összevágjuk, és tálba szórjuk.
  4. A káposztához adjuk a finomra vágott hagymát, a leöblített csicseriborsó-konzervet (vagy tetszés szerinti bab is lehet), valamint a nem túl apró kockákra felvágott kolozsvári szalonnát. Ne sózzuk meg, és keverjük össze alaposan!
  5. A római tál alját kikenjük a zsírral, és a megtisztított, karikákra felvágott krumplival kirakjuk az alját-oldalát. (Ezt sem kell sózni, elég a káposzta sóssága.) Ebbe a fészekbe beleöntjük a savanyúkáposztás-keveréket, és rásimítjuk a kis pohár tejfölt.
  6. A csirkecombok bőre alá néhány vajdarabot dugunk, és bőrrel felfelé a káposztára fektetjük. Semmilyen folyadék nem kell alá, elegendő lé fog kifőni a káposztából, tejfölből és magából a tálból!
  7. A tálat lefedjük a tetejével, sütőbe tesszük, amit csak most gyújtunk be, nehogy megrepedjen a tál. Különösebb gondolkodás nélkül 2 óráig sütjük. Ekkor megnézhetjük, a csirkecomb már biztosan puha, de lehet, hogy nem elég pirult - ekkor még kb. 10 percig pirítjuk, most már a tál teteje nélkül. A forró tállal bánjunk óvatosan, ne tegyük hideg felületre (csak deszkára), mert elrepedhet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 49627
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás csirkecomb római tálban
koszider 91 recept

Korábban ezt a receptet egész fácánból is készítettem, de nagyon príma csirkecombból is. (A fácánt le kell fedni szalonnaszeletekkel, mert másképp nagyon kiszárad, a többi ugyanaz.)  Most épp csicseriborsó-konzerv volt itthon, de kiválóan működik natúr (sós lével eltett) babkonzervvel is, akár tarka babbal, fehérrel vagy vörössel - azt is érdemes leöblíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?