r
Nosalty Logó

Joghurtos babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos babsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1409 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7002.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    3886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 1409 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát (vagy snidlinget, lilahagymát) és a virsliket kis karikákra vágjuk, majd egy szép tálba tesszük. A konzerv fehérbabot lecsöpögtetjük és azt is a szép tálba öntjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, a citromlével, a borssal, sóval, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Adunk hozzá egy leheletnyi cukrot (az íze a salátának finomabb lesz tőle, szelídíti az ízeket), de ez elhagyható. A szószt összekeverjük és a szép tálba öntjük.
  3. Óvatosan összeforgatjuk a babos egyveleget az elkészített joghurtos szósszal és kész is.
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 22911
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

A joghurtot lecserélhetjük tejfölre, az újhagymát snidlingre és lilahagymára. A tálalásnál nagyon jól illik hozzá a főtt tojás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó kis lencsesaláta receptem van, azt alakítottam át... igazából alig hasonlít a receptre, de alapnak jó volt. Még jobb, mint lencsével :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek