r
Nosalty Logó

Ízletes sült csirke hobbi séf módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ízletes sült csirke hobbi séf módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 687 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2749 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    5109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 687 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    7431 micro
  • β-karotin
    20434 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4134 micro
Összesen 2749 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkehús darabokat megmossuk, megpucoljuk, majd a combot csontig, a mellet 1 cm mélyen beirdaljuk.
  2. Egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a megpucolt zöldségeket (répát, hagymát, fokhagymát, zöld erős paprikát) félbevágjuk. Arépát rombusz alakban felszeleteljük, a fokhagymát negyedelve, az erős paprikát, póréhagymát felkarikázva hozzáadjuk.
  3. A félchili paprikát apróra vágva rászórjuk, majd egy fél citrom levét rácsavarunk. Hozzáadunk 3 csipet őrölt köményt, két csipet kakukkfüvet, a bolgár fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, majd végül aláöntjük a fehérbort.
  4. Egy közepes rozmaring ágat (kb. 10 cm) félbevágunk, és hozzáadjuk (azért nem daraboljuk, mert nagyon intenzív fűszernövény, és így is átadja párolás/sütés közben az illóolaj aromáit az ételnek).
  5. Azért nem írtam, hogy az egészet jól összeforgatjuk, mert akkor csak még több fűszer kerül a tepsi aljára, és az leéghet, ami elronthatja a csirke ízvilágát.
  6. Az így összeállított sültünket olajspray-vel lepermetezzük (meglocsoljuk). Alufóliával lefedjük a tepsinket, majd előmelegített 180-200 fokos sütőben 60 percig pároljuk, majd elteltével levéve a fóliát, olajjal újból lepermetezzük, és 170 fokon 25 percig tovább pirítjuk.
  7. Körethez:bő vízben 15 perc alatt puhára főzzük az előre csomagolt főzőtasakos rizsünket, közben egy kis lábasban egy kevés olívaolajban egy áttört fokhagymagerezdet pirítani kezdünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és2-3 perc alatt összesütjük.
  8. A sült répához hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, mokkáskanál curry-t, mokkáskanál pirospaprikát, felaprított petrezselyemzöldet, végül sózzuk, borsozzuk.Az így elkészült fűszerezésünket összeforgatjuk a rizzsel.Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17655
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokan vannak úgy, hogy egyhangúnak érzik a hétköznapi csirkesütést, és már unják a megszokott ízeket. Én azoknak ajánlanám ezt a receptet, akik keresnek valami újat és ízleteset. Ha követitek a receptben leírtakat, akkor nagyon gyorsan és egyszerűen egy ízletes sült csirkével kápráztathatja el mindenki magát és családját. Sok sikert az elkészítéséhez!:)

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek