r
Nosalty Logó

Hullám szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hullám szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3585 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 295 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 3585 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, sóval és az olajjal. Beleöntjük a kávét, a konyakot, és jól elkeverjük. Beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet is.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a kakaós masszába forgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez kikeverjük a tejet a keményítővel és a tojássárgákkal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal és a cukorral.
  4. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, és a vajas krémmel összedolgozzuk.
  5. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, és várunk, hogy egy kicsit hűljön.
  6. A krémet elsimítjuk a kihűlt piskótán, meglocsoljuk csokimázzal, amit villával hullámosan belekeverünk a krémbe. Úgy mutat leginkább, ha a felülete egyenetlen.
  7. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 745
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 53402
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl vajas, finom és nagyon mutatós süti.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek