r
Nosalty Logó

Havasi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kozák Brigitta
Havasi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1041 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1041 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 4161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral összekeverjük, majd a többihozzávalóval együtt (kivéve a lekvárt és porcukrot)egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk.
  2. Ezután meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.
  3. Miután a tészta megkelt, kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. A négyzetek közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk, majd átlósan feltekerjük.
  5. Forró sütőbe téve megsütjük a kifliket.
  6. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 125
  • 7 napos nézettség: 436
  • Össznézettség: 134442
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Amennyiben lehet, sűrű lekvárt használjunk tölteléknek, amely sütés közben nem folyik ki. Szerintem ez a kifli házi szilvalekvárral a legfinomabb, de aki szereti töltheti dióval, mákkal vagy aszalt gyümölcsökkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Havasi kifli
Kozák Brigitta 15 recept

Ez a sütemény egyaránt megállja a helyét, ha az ember vendégeknek süti, vagy, ha csak magát és a családját akarja kényeztetni. Minden esetben nagyon hamar el szokott fogyni. Reggelire, egy bögre tejhez - úgy frissen, mint másnap tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek