r
Nosalty Logó

Halkrémes sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halkrémes sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 285 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4517 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1710 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felbontjuk a szeletelt sajtot, vagy géppel közepes vastagságú téglalap szeleteket vágunk, se túl vastag, se túl vékony ne legyen - könnyen tekerhető, alaktartó állagú. Természetesen erre alkalmas, nem lukacsos sajtot válasszunk, én trappistából készítettem.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a sajtszeleteket, és 50 fokos sütőbe helyezzük pár percre - kissé kezdjen olvadni, de ne olvadjon szét! Akkor jó, ha a formáját még tartja, de már látjuk, hogy alakítható állagú.
  3. Kivesszük a sajtot a tepsiből, mindegyikbe belenyomjuk a díszítősablont, és ujjunkkal a paprikát vagy egyéb fűszert (pl. bors, őrölt kömény, őrölt rozmaring) a minta mélyedéseibe nyomkodjuk. Nyújtófával kicsit át is mehetünk rajta. Határozott mozdulattal felemeljük a sablont. Ezt mindegyik sajtszeletnél elismételjük.
  4. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot és a szardíniákat (fejüket, farkukat leszedjük, gerincüket kihúzzuk) széttördelve, végül a citrom levét belenyomjuk. Egy villával szépen elkeverjük, minél egyneműbb állagra törekedjünk.
  5. Folpackban rudakat formázunk a halkrémből - nekem 2 db jött ki belőle (amilyen átmérőjű tekercset szeretnénk), és hűtőbe helyezzük. Egy óra múlva elővesszük a rudakat, és a sajtszeletekkel körbetekerjük- a sajtszelet szélénél a halkrémet is elvágjuk. Salátaágyon, tojással, paradicsommal, rukkolával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30 cm
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1740
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Húsvétra, szilveszterre, bulikba kiváló színfoltja lehet a hidegtálnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegtálak királynője lehet a mintás sajttekercsünk. Én nagyon szeretem a halkrémet, sajttekercsben szerintem kiváló. A minta elkészítése a sajtra nem bonyolult, és sokat dob a megjelenésén. Maminti art sablonnal díszítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek