r
Nosalty Logó

Gyros tál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsanett
Gyros tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

Az öntethez

A tálaláshoz

A sült burgonyához

Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

Az öntethez

A tálaláshoz

A sült burgonyához

Összesen 4375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

Az öntethez

A tálaláshoz

A sült burgonyához

Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    341.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1900 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 4375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az öntethez

A tálaláshoz

A sült burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A felaprított tarját összekeverjük a páccal, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst. Egy éjszakán át pihentetjük.
  2. Másnap sütőbe tesszük. Először több mint egy órát, alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül készre sütjük a húst.
  3. Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: a tejfölt összekeverjük annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót és borsot.
  4. Tálaláskor a sültkrumplira tesszük a húst, leöntjük az öntettel, erre jön az apróra vágott zöldség, a tetejére megint öntet.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 93926
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett 9 recept

Egy étteremben kóstoltam ezt az ételt elöször és gondoltam megpróbálom magam is elkészíteni. A párom is nagyon szereti. Nagy sikert is aratott. Azóta is az egyik kedvencünk.

Hozzávalók

A húshoz

Az öntethez

A tálaláshoz

A sült burgonyához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?