r
Nosalty Logó

Görögös rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Macs & Kand Úr
Görögös rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1212 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 606 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2720.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 1212 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, majd fűszerezzük. Amikor a hús is megpirult, hozzáadjuk a joghurtot és a tejfölt, és készre főzzük.
  3. Egy jénaiba rétegezzük az összetevőket a következőként: padlizsán, cukkini, hús, cukkini, padlizsán, hús. Lefedve sütőbe rakjuk fél órára.
  4. Miután a zöldségek megpuhultak, megszórjuk sajttal, és fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2220
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görögös rakott zöldség
Macs & Kand Úr 14 recept

Rakott zöldségre vágytunk, de csak 1-1 volt itthon, és nem akartuk a tradicionális ételeket enni, ezért megszületett ez a recept. Nagyon ízlett mindkettőnknek. macs

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek