r
Nosalty Logó

Gluténmentes kakaós-barackos reform sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes kakaós-barackos reform sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    413 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1803 micro
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackokat jó alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a nádcukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojások fehérjét is keményedésig felverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a kakaóport, és ráöntjük a másik masszát.
  4. Egy villa segítségével összekeverjük a masszánkat, amíg egyneművé nem válik. Majd előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeveréses), és a kapott masszát egy spatula segítségével a kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük.
  5. Végül megszórjuk a felkockázott sárgabarackokkal, és az előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9598
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 11.

Ajánló

Ha nem szeretnénk semmilyen lisztet tenni a süteménybe, kiváltható a kakaóporral. Bármilyen friss gyümölccsel készíthető (nekem most a sárgabarack lett behozva a kertből).

Receptkategóriák

Egy újabb reform sütemény recept, újabb módosításokkal. Annyira könnyű és lágy a tésztája, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Abszolút kedvenc, hatalmas siker! Nagy szívvel ajánlom az elkészítését!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?