r
Nosalty Logó

Gesztenyés alagút 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés alagút 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütünk.
  2. 1 őzgerinc-formát előkészítünk. Amikor a piskóta kisült, a széleit levagdossuk és méretre vágjuk.
  3. A piskótával kibéleljük a gerincformát.
  4. Közben elkészítjük a krémet.
  5. A zselatint 1dl vízben feloldjuk és felfőzzük, félrerakjuk. 10 dkg gesztenyemasszát hengerré formázunk és hosszú kígyó formára kisodorjuk.
  6. A maradék masszát a rummal és a porcukorral habosra keverjük, a tejszínt kemény habbá verjük és a két krémet összevegyítjük, valamint beleöntjük a majdnem kihűlt zselatint.
  7. Gyorsan dolgozzunk, hogy nehogy idő előtt megkeményedjen! A kibélelt formába kevés krémet rakunk és belehelyezzük a gesztenye kígyót,majd bevonjuk a maradék krémmel.
  8. A tetejét széles piskóta csíkkal zárjuk le, és pár órára a hűtőbe rakjuk.
  9. Mikor kellően megdermedt, a sütit rácsra borítva bevonhatjuk csokoládéval, fehér csokival vagy akár marcipánnal is. Én személy szerint nem szoktam rakni rá semmit mivel így is nagyon finom és könnyű.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28976
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Ajánló

Ezt a deszertet karácsonyi menüsor befejezésének ajánlom. Tálaláskor kevés vaníliafagylalttal is megbolondíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen szakács újságokat olvastam és ott láttam meg ezt a receptet. Megtetszett mivel kevés hozzávalóból, kicsi időráfordítással elkészíthető és nagyon mutatós. Ha az ember elég kreatív, még étteremben is adhatja deszertként.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?