r
Nosalty Logó

Fűszeres sült csicseriborsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kicsivik
Fűszeres sült csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Összesen 316 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2248 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2248 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1738 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Elkészítés

A csicseriborsóhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
  3. Ha konzervet vásároltunk, leöntjük a levét, átöblítjük vízzel, és alaposan lecsepegtetjük.
  4. Sütőtepsi aljára rendezzük egy rétegben, a fölösleges vizet papírtörlővel leitatjuk.
  5. A borsóra öntjük az olajat (csak néhány evőkanálnyi a borsó mennyiségétől függően!), a fűszereket és a sót, és jól összeforgatjuk úgy, hogy a fűszeres köntös mindenhol egyenletesen fedje a szemeket.
  6. Ha édes változatra fájna a fogunk, akkor mézben, agávé vagy juharszirupban forgatjuk meg a borsókat sütés előtt.
  7. 30-40 percig sütjük, vagy addig, ameddig szép aranybarnára pirulnak.
  8. Sütés közben minden 10 percben forgassuk át a szemeket, hogy minden oldaluk szép piros és ropogós legyen.
  9. Mielőtt nekiesnénk a ropogtatásnak, hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Légmentesen záródó edénybenegy hétig eltartható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 583
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 128671
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

A csicseriborsó csodaborsó. Semleges ízének köszönhetően számtalan módon elkészíthető, emelett kiemelkedően magas folsav-, rost- és mangántartalommal büszkélkedhet. Vasban, rézben, cinkben és magnéziumban sem szűkölködik. Kiváló proteinforrás. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával küzdők számára kifejezetten ajánlott. És íme az egyik kedvenc "bundám" 2 személyes adaghoz. A csicseriborsót, miután leszárítottuk róla vizet, alaposan megforgatjuk 2 ek olajban és egy fél teáskanálnyi sóban, és így tesszük be sülni 40 percre. Közben egy mélyebb tálban összekeverünk 2 ek barna cukrot, 2 ek aprított friss rozmaringot, 1 ek olajat, fél teáskanál sót, és annyi csípős paprikát vagy cayenne-i borsot, amennyi még számunkra belefér az élvezhető csípősség kategóriájába. A sütőből kivett borsót még forrón a fűszeres keverékre öntjük, és jó alaposan összekeverjük. Hidegen tálaljuk.  Légmentesen fedve 1 hétig eláll. 

Hozzávalók

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Címlapról ajánljuk

További cikkek