r
Nosalty Logó

Fűszeres oldalas Gréti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Fűszeres oldalas Gréti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat tisztítjuk, nyolc cikkbe vágjuk.
  2. Az oldalast megmossuk, 2-3 centi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy olajozott jénai edénybe tesszük.
  3. A húst itt fűszerezzük és a hagymadarabokat közé, mellé, és a tetejére helyezzük.
  4. A fokhagymát szélesebbik oldalán lapos késsel, egyszer finoman megnyomjuk és a husi mellé dobjuk.
  5. Vizet öntünk alá, olívaolajjal meglocsoljuk és fóliával letakarva mehet az előmelegített sütőbe.
  6. 25-30 perc múlva levesszük a fóliát, forgatjuk, levével meglocsolgatjuk és visszatesszük pirulni a husit.
  7. A gyönyörű, kreol szeletkéket krumpli-, vagy tökfőzelékkel tálaljuk.
  8. Szaftot ne felejtsünk el bőven locsolni rá!
  9. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21790
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Van, aki a körömpörkölt szaftjára esküszik. Én az oldalaséra teszem a voksom, ha krumpli- vagy tökfőzelék mellé készítek husit. Mindenki másképp csinálja, de talán ez a legegyszerűbb és legnagyszerűbb sütési módja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéshusit ritkán készítek, de az oldalasnak egyszerűen nem tudok ellenállni. Imádom a macerásabb, amerikai, páclével locsolgatott BBQ-t is. Ez a kevés előkészítést igénylő változat viszont bármikor gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek