r
Nosalty Logó

Fügés pizzák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fügés pizzák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kéksajtos fügés feltéthez

A juhtúrós fügés feltéthez

Összesen 1107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kéksajtos fügés feltéthez

A juhtúrós fügés feltéthez

Összesen 2214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kéksajtos fügés feltéthez

A juhtúrós fügés feltéthez

Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2191.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 1107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 2214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kéksajtos fügés feltéthez

A juhtúrós fügés feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, felfuttatjuk, majd hozzákeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát ketté osztjuk, átgyúrjuk, 5-10 percet pihentetjük, majd kézzel széthúzzuk vagy sodrófával kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, és 1-1 sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  4. A kéksajtos pizzához a tésztát megkenjük krémsajttal, megszórjuk a csíkokra szeletelt sonkával, a félbe vagy szeletekre vágott fügével. Végül rámorzsoljuk a kéksajtot.
  5. A juhtúrós pizzához a tésztát enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, rátesszük a szeletelt vagy félbevágott fügét, rámorzsoljuk a juhtúrót és megszórjuk fenyőmaggal.
  6. A pizzákat előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5363
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Ajánló

A kéksajtos-fügés pizzát rukkolával tálalhatjuk. A juhtúrós pizzára csorgathatunk kevés mézet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén igazán bőséges a fügetermés. A kedvező időjárásnak köszönhetően édes, egészséges fügék teremtek a bokrainkon. Szeretem a friss fügét, de most különféle - egyszerűen elkészíthető - ételekkel is kipróbáltam. Régebben készítettem belőle süteményt is (itt és itt megtalálható), de most a sós ételekkel történő párosítást választottam. Elsőként kétféle pizzát próbáltam ki. A tésztát vékonyra hagytam, így két pizza is kijött a szokásos mennyiségből. Az egyik fügés pizza kéksajtos, sonkás ízesítésű lett, rukkolával díszítve. A másikra a füge mellé juhtúró és fenyőmag került. Akinek kedve tartja kipróbálhatja. Nekem ízlett a végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A kéksajtos fügés feltéthez

A juhtúrós fügés feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?