r
Nosalty Logó

Francia palacsinta - Crépes Suzette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia palacsinta - Crépes Suzette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba, a közepébe öntsük a két felvert tojást, egy kevés olvasztott vajat és a tejet. Reszeljük bele két narancs héját, valamint adjunk hozzá egy csipet sót (ki ne maradjon). Óvatosan keverjük össze az elegyet, de vigyázva, nehogy túldolgozzuk!
  2. A következő lépéshez narancscikkekre van szükségünk, de csak a húsára (segítség: http://www.youtube.com/watch?v=kQr9QQLtBU0). Először vágjuk le a narancs alját és a tetejét, majd helyezzük egy vágódeszkára, és a késünk segítségével függőleges mozdulatokkal hámozzuk meg a narancsot úgy, hogy a cikkeket borító külső hártyát is vágjuk le egyben. Dolgozzunk utána, vágjuk le a maradék fehér hártyamaradványokat is a gyümölcsről. Ezután már csak "filéznünk" kell. Vékony pengéjű késsel vágjunk be az elválasztó hártyák mentén, és így érjük el a kívánt eredményt. A filézést már ne a deszkán, hanem egy tál fölött végezzük, sok levet ereszt a narancs! Erre a finom lére később szükségünk lesz. Filézzük ki mindhárom narancsot és facsarjuk ki a maradék levüket.
  3. Cukrot fogunk karamellizálni, ehhez egy vastagfalú telfonserpenyőre lesz szükségünk (vékonnyal nagyon nehéz dolgozni, könnyen odaéghet). Öntsük a cukrot a hideg serpenyőbe és nagyon óvatosan kezdjük melegíteni, néha keverjük is meg. Amint a karamellállagot eléri, adjuk hozzá a narancslikőrt, de óvatosan, mert felcsaphat. Be is gyújthatjuk (flambírozás) a likőrt, de vigyázzunk! Gázláng fölött a serpenyőt megbillentve begyullad (csak profiknak!). A flambírozás kihagyható. Öntsük rá a kifacsart narancsok levét, és lassan főzzük, amíg a felére összesűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, és tegyük bele a narancsfiléket, majd hagyjuk pihenni egy kicsit.
  4. Süssük ki a palacsintákat (2 db) vajon (egyébként a hagyományos magyar palacsinta is tökéletesen alkalmas). Hajtsuk őket kétszer össze negyedekbe (semmiképp ne tekerjük fel), tálaláskor félig fedjék egymást a tányéron. A tányér peremétől induljunk, a palacsinták csúcsa nézzen a tányér közepe felé. Szedjük rá a mártást és a narancsdarabkákat. Azonnal tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13064
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nagyszerű, egy igazi klasszikus recept. Befejezhetjük a serpenyőben is, és ilyenkor nagyon látványos a flambírozás. Narancs helyett használhatunk egyéb gyümölcsöt is, ilyenkor változtassunk a likőrön is. Ami nem való rá: porcukor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek