r
Nosalty Logó

Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11030 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 1377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát és szezámmagot turmixgépben kicsit aprítsuk fel, ezután hozzáadhatjuk az édesburgonyát, kókusztejet, vanília aromát. Ha túl sűrű, adhatunk egy kis gyümölcslevet hozzá.
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket, majd az édesburgonyamasszát adjuk hozzá. A tojássárgáját is keverjük bele a tésztába, a fehérjét verjük fel habbá, és finoman keverjük hozzá az egészhez.
  3. Ha összedolgoztuk a tésztát, rakjuk kb. félig kis muffin formákba, ha szilikonos, akkor ki sem kell kenni. Én mazsolával díszítettem a tetejét, finom karamellásra sülve édesebb lesz.
  4. Ezután már csak előmelegített sütőben 25 percig süssük 160 fokon, és már kész is az ínycsiklandozóan finom, cukormentes muffin.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13152
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Ajánló

Az édesburgonyát a sportolók előszeretettel fogyasztják, mert energiát ad, édes és nem hizlal. Így eszembe jutott, hogy diétás sütiként kipróbálom. Hát nagyon finom, csak sajnos gyorsan fogy:-))

Receptkategóriák

Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin
Nihonka 340 recept

A fekete szezámmag kevésbé elterjedt nálunk, kissé erősebb aromájú és különösen finom. Japánban nagyon elterjedt, különböző sütikhez, ételekhez, italokhoz is előszeretettel használják. Én imádom... A szezámmagot felhasználás előtt száraz teflon palacsintasütőben pirítsuk meg, intenzívebb lesz az íze és tovább eláll.

Címlapról ajánljuk

További cikkek