r
Nosalty Logó

Fehércsokis-málnás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réka1127
Fehércsokis-málnás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Összesen 12036 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    595.2 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1414.1 g
  • Cukor
    1139 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2468 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3158 micro
Összesen 12036 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy magasabb falú edénybe rakjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3 percig verjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  3. A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
  4. A keveréket tortaformába öntjük, és 1 órára sütőbe rakjuk.

Krém elkészítése

  1. A tejet felrakjuk lassú tűzre melegedni, és közben hozzákeverjük a lisztet (csomómentesre) és a cukrot is. Forrásig főzzük. Amíg meleg, beleolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Ha felforrt, pár órára hűvösre vagy hűtőbe rakjuk. Ha eléggé kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat (habverővel) és a málnát, az utóbbit már óvatosan, kanállal.

Torta összeállítása

  1. A piskótát kihűlés után 4 részre vágjuk. Mindegyik rész közé krémet teszünk.

Torta bevonása

  1. A fehér marcipánt vékonyra nyújtjuk, és befedjük az egész tortát. Majd a fekete marcipánból egy nagyobb (kb. 15 cm átmérőjű) kört vágunk, amit aztán félbevágunk, és apró szurkálással bepöttyözzük. A rózsaszínből kivágjuk a nyelv formát, majd a torta tetejének egyik széléhez rakjuk, ami az eleje lesz. A kettévágott fekete kört a képen látható módon rárakjuk a nyelvre, majd megformázzuk az orrot, és azt is rárakjuk.
  2. A fekete marcipánból még vágunk kettő, kb. 10 cm átmérőjű (ez lesz a szem alapja), és kettő, kb. 5 cm átmérőjű kört, valamint a fehérből kettő, kb. 8 cm átmérőjű kört. A szemet ezekből elkezdjük felépíteni, alul a nagy fekete, rá a fehér, és a tetejére a kisebb fekete.
  3. Végezetül a füleket megformázzuk, és egy masnit is készítünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Réka1127 4 recept

A marcipánból nem az összes mennyiség kerül felhasználásra, de aki szereti, annál a "maradék" sem megy kárba! :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Címlapról ajánljuk

További cikkek