r
Nosalty Logó

Esküvői barackos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Esküvői barackos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Összesen 1875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Összesen 7494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 1875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5856.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    2087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1631 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2405 micro
  • β-crypt
    647 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3185 micro
Összesen 7494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A nagy piskóta karikához

  1. Elkészítjük a piskótát:
  2. A megadott mennyiségekből piskóta karikákat sütünk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. A fehérjéhez adjuk a vizet.
  5. Elkezdjük a fehérjét robotgéppel habbá verni.
  6. Ha kemény, beletesszük a cukrot, és tovább verjük.
  7. Belekeverjük a sárgáját, majd a lisztet, az olajat és a szódabikarbónát.
  8. Kikent, morzsával beszórt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben.
  9. A megsült karikákat rácsra tesszük, és kihűtjük.
  10. Ha kihűltek, 3 -3 szeletre vágjuk.
  11. Elkészítjük a krémet:
  12. A barackkonzervet kinyitjuk, és a barackokat lecsepegtetjük.
  13. Az egyik dobozt felkockázzuk.
  14. A tejszínt keményre verjük, és belekeverjük a joghurtot.
  15. Ízlés szerint ízesítjük mézzel vagy porcukorral.
  16. Összeállítjuk a tortát:
  17. A piskóta karikákat megkenjük vékonyan barackdzsemmel.
  18. Majd rákenjük a joghurtos habot.
  19. Megrakjuk a felkockázott barackkal. Addig folytatjuk az építkezést, amíg elfogy a piskóta.
  20. Kívülről is bevonjuk a barackdzsemmel, majd a habbal.
  21. Az alsó nagy karikát körbe rakjuk babapiskótával, amit joghurtos habbal ragasztunk oda.
  22. A maradék joghurtos habot csillagcsöves habzsákba töltjük, és díszítjük a tortát.
  23. Cikkekre vágott barackkal megrakjuk a tetejét.
  24. A habrózsákra cukorgyöngyöket teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25807
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Megjegyzés: Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, csak a hozzáillő joghurtot kell megkeresni. Nem kell fixáló a habba, mert a joghurt csodálatosan kemény habot eredményez. Ha teszünk egy kis színező gyümölcslevet a habba, akár színes tortát is készíthetünk nagyon könnyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta egy nagyon kedves kislány, Dóra esküvőjére készült. Dóra nem szereti a vajas, édes-krémes tortákat, ezért készítettem neki ezt a szuper finom, könnyű tortát. Nagy sikert aratott a násznép körében, és nagyon gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?