r
Nosalty Logó

Erdélyi tárkonyos raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Erdélyi tárkonyos raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 562 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 2245 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 51 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3763 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 562 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3537.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    15050 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7131 micro
Összesen 2245 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat, és továbbra is kevergetve pároljuk.
  2. Rövid idő múlva felöntjük kb. 2-2,5 liter hidegvízzel.
  3. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zellerlevelet, a zöldborsót, és a kockára vágott paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük.
  4. Közben a tejfölt, tejszínt simára keverjük a liszttel, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Hozzáadjuk a leveshez, és kiforraljuk.
  5. A galuskához valókat elkeverjük, és egy kanállal a levesbe szaggatjuk, ha szükséges, utánízesítjük.
  6. Végül kevés tárkonyecettel pikánssá tesszük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 131737
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi tárkonyos raguleves
Katharosz 498 recept

Finom, pikáns leves.

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek