r
Nosalty Logó

Eperlekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
modosa
Eperlekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5584 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 465 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.4 g
  • Cukor
    1254 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    4456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2859 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 5584 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg Domestossal kifertőtlenített mosogatóba és öntsünk rá forrásban lévő vizet.
  2. Egy dupla fenekű fazékba beleöntjük az alaposan megmosott és kicsumázott epret.Közepes hőmérsékleten megkezdjük a főzést. Amikor a gyümölcs egy kicsit már levet eresztett, botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a citrom levét és húsát, a vaníliát, a cukrot és a balzsamecetet.
  4. Emeljük a hőfokot és amikor forr, hozzáadjuk a zselésítőanyagot a tasakon található előírás szerint.
  5. A sütőt 100 C-ra melegítjük, majd kikapcsoljuk.
  6. Az üvegekbe ujjnyi magasan vizet töltünk és egyenként kb. egy percig forraljuk a mikróban.
  7. Kesztyűvel kivesszük, megtöltjük a lekvárral, alaposan rászorítjuk a tetejét és fejére állítva betesszük a sütőbe.
  8. Amikor az utolsó üveg is megtelt, visszaállítjuk őket a talpukra és a sütőben hagyjuk kihűlni.
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 49156
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 30.

Receptkategóriák

A zselésítőn található leírás szerint nincs szükség dunsztolásra, de én nem kockáztatok. Megszakadna a szívem, ha mondjuk januárban, amikor az ember már szinte el is felejtette a napsütötte, illatozó gyümölcsök ízét, ám utolsó mentsvárként ott várnak a kamrában az üvegbe zárt eperszemek, ott éktelenkedne a penészréteg a lekvár tetején. Ugyanakkor - családom fogyasztási szokásainak ismeretében - a fent leírt mennyiség bizonyosan nem éri meg a januárt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek