r
Nosalty Logó

Édes paradicsomos húsgombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
BartaSimon
Édes paradicsomos húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgombóc

Paradicsommártás

Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgombóc

Paradicsommártás

Összesen 3374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgombóc

Paradicsommártás

Összesen 107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11439.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    8461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    306 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2082 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 3374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1776 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Paradicsommártás

Elkészítés

Húsgombóc

  1. Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni.
  2. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk.
  3. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db lesz ebből a mennyiségből). Majd beletesszük a forrásban lévő vízbe és megfőzzük.

Paradicsommártás

  1. Amíg a gombócok főnek, addig elkészítjük a paradicsommártást is.
  2. A zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Apránként felöntjük 7,5 dl hideg vízzel, majd a 400 g sűrített paradicsomot is felhígítjuk a víz másik felével, és hozzáöntjük a már felhígított rántáshoz.
  3. Teszünk bele sót, és forralásig főzzük.
  4. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot is, és még kb. 10 percig főzzük.
  5. Ez idő alatt a gombócok is megfőttek, szűrőkanállal belerakosgatjuk a paradicsommártásba, és további 5-10 percig, lassú tűzön készre főzzük. Főzés után fél-1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 867
  • Tegnapi nézettség: 924
  • 7 napos nézettség: 4900
  • Össznézettség: 1480601
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes paradicsomos húsgombóc
BartaSimon 6 recept

Ez az étel gyermekkorom egyik kedvenc íze volt. Nagyon ízletes, édes és sós is egyben, illatos puha kenyérrel kísérve igazán laktató.

Hozzávalók

Húsgombóc

Paradicsommártás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek