r
Nosalty Logó

Disznótoros rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Disznótoros rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3667.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3641 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    386 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22004 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    16790 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21878 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21845 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4445 micro
Összesen 5017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát néhány vágással rövidebbre vágjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit átmossuk.
  2. Egy lábasban olajat melegítünk, beledobjuk a káposztát, pár percig pirítjuk. Babérlevéllel ízesítjük. Hozzáöntünk 2-3 dl vizet és puhára pároljuk (kb. 30 perc).
  3. Ezalatt a rizst megfőzzük, a hurkát felkarikázzuk. (Nálam mélyhűtött hurkából készült, így könnyen lehúztam a héját, mert azt nem nagyon szeretem.)
  4. Egy kb. 25x30-as magas tepsit olajjal kikenünk. Belefektetjük a káposzta bő 1/3 részét. Egyenletesen szétosztjuk rajta a rizst. Ráhelyezzük a hurkakarikákat. Egy kevés tejföllel megkenjük.
  5. Erre egy vékonyabb réteg káposztát teszünk. Megborsozzuk. Majd erre kerül a felkarikázott kolbász.
  6. A maradék káposztát szétterítjük a tetején, egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt.
  7. Végül reszelt sajttal borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz (30-40 perc).
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 41701
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A februári Príma Konyha Magazinban találtam ezt a receptet is. A mélyhűtőben hónapok óta figyelt egy jó adag hurka, ami erre az ételre várt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!