Diós kuglóf (liszt nélkül) recept

hozzászólások (39)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

Folát A D B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.5 g

zsír

Összesen:
71.9 g
Telített zsírsav:
27 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
26 g
Koleszterin:
253 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
105 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
127 mg
Foszfor:
341 mg
Kálium:
482 mg
Nátrium:
111 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
18 µg

szénhidrát

Összesen:
56.8 g
Összes cukor:
42 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
51.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
75 µg
A vitamin (RAE):
305 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
123.9 g

zsír

Összesen:
575.3 g
Telített zsírsav:
209 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
125 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
206 g
Koleszterin:
2024 mg

ásványi anyagok

Összesen:
9.4 g
Kalcium:
840 mg
Vas:
37 mg
Magnézium:
1014 mg
Foszfor:
2715 mg
Kálium:
3847 mg
Nátrium:
894 mg
Cink:
21 mg
Réz:
8 mg
Mangán:
17 mg
Szelén:
153 µg

szénhidrát

Összesen:
454.7 g
Összes cukor:
336 g
Élelmi rost :
47 g

víz

Összesen:
414.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
27 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
603 µg
A vitamin (RAE):
2434 µg
E vitamin:
13 mg
K vitamin:
48 µg
B12 Vitamin:
3 µg
D vitamin:
12 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.6 g

zsír

Összesen:
35.1 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
124 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
50 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
62 mg
Foszfor:
165 mg
Kálium:
235 mg
Nátrium:
55 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
27.8 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
25.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
36 µg
A vitamin (RAE):
149 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Thu, 2016-11-10 21:04

Kedves Petra!
Először fél adagot akartam készíteni, mert a mennyiségeket ítélve az én kuglóf formámhoz sok lenne a tészta. A kuglóf formán 28 cm átmérő van feltüntetve, de a belső mérete csak 22 cm. A régi kuglófsütők bizonyára jóval nagyobbak.
Végül teljes adagot készítettem, de egyik felét a szilikon kuglóf formába, másikat pedig őzgerinc formába öntve egyszerre a sütőbe téve egymás mellett sütöttem.
Elkészítettem, de nekem miután fordítottam a kuglófsütőn, hogy egyenlegesen süljön a kuglóf külső felülete, sajnos kissé megrepedt a tészta, ami úgy maradt, és nem jött ki egyben, kissé sűrű volt a bele, de azért finom volt. Az őzgerinc formában sült tökéletes lett, azt sütőpapírral béleltem, vajazás kakaó porozás így nem szükséges. A szilikon formánál sem szükséges a forma kenése, szórása. A szilikon kuglóf formában sültnek kellett volna még egy kis sütési idő, vagy kissé magasabb sütési hőmérséklet és a tanulság legalább a sütési idő feléig, háromnegyedéig, nem szabad mozdítani a szilikon formát, (deformálódik). Legközelebb majd - egy kis sütőport inkább teszek bele - biztosan jobban fog sikerülni. Köszönöm a receptet! Többször fogom még elkészíteni, mivel a menyem glutén mentesen étkezik és így neki ez ideális finomság.
Üdvözlettel: Margó

Petrás
Petrás / Petrás Thu, 2015-05-14 18:39

Másodjára sütöm meg, szuper recept! Maradt jó sok diónk, így legalább tudom fogyasztgatni! :) Reggel és délután is, egy pohár tejjel..hmmm.. Nagyon finom! :)

livcsa1987
livcsa1987 Tue, 2012-11-13 12:49

Jónak ígérkezik,és nagyon tetszik,hogy nincs benne liszt.Most sül.Kíváncsi vagyok milyen lesz,bár mivel diós rossz nem lehet :)Fóliát alkalmaznom kellett mert 10 perc elteltével már eléggé barnult a teteje.Köszi,hogy feltetted ezt a receptet ;)

Andie
Andie / Andie Mon, 2012-08-27 17:33

az nem gond Petra, van 2 őzgerincem is;) holnap kipròbàlom:). ês folyékony édesìtöt lehet használni gyüm.cukor helyett?

petra
Petra / petra Mon, 2012-08-27 20:13

Biztosan lehet, csak itt nem tudok mennyiségeket mondani sajnos, mert én nem használok ilyet.
Jó sütögetést!
Üdv
Petra

petra
Petra / petra Mon, 2012-08-27 13:39

Persze, abban is meg lehet próbálni, de egy őzgerincbe biztosan nem fér bele az összes tészta..

Bkkriszti
Bkkriszti Fri, 2012-05-25 09:59

Szia!
Szerinted ha nem aszalt gyümölcsöt rakok bele hanem mirelit meggyet milyen lesz? Elázik nagyon? Köszönöm

petra
Petra / petra Fri, 2012-05-25 10:25

szia,
Ha jól lecsöpögteted és leszárítod a meggyet, nem áztatja el.
Jó sütést!
Petra

mrea
Mrea / mrea Thu, 2012-02-16 16:04

Szia Petra!
Ígéretesen hangzik ez a kuglóf recept. Kérdésem az lenne, hogy dió helyett mandulával is elkészíthető-e? Számomra könnyebben beszerezhető az őrölt mandula.
Előre is köszönöm a választ.
Szép napot, további fantasztikus recepteket! :D

petra
Petra / petra Wed, 2011-01-19 18:05

Zebrabara,
talán nem elég alaposan és vastagon kerülhetett kivajazásra a kuglófforma, és ezért makacsolta meg magát a kiborításkor
persze, bátran lehet variálni a belevalókat

Zebrabara
Zebrabara Sat, 2014-08-30 14:40

Most sütöttem meg másodszor, és most gyönyörűen ki lehetett borítani. Megvártam amíg picit hűl, utána billentettem fenéken. Zsírral kentem ki, és kb 1,5 evőkanálnyi kakaóval szórtam.
A nagymamámtól örökölt, kb 100 éves kuglóf-formában készült, nagyon retró hangulata volt. :)

Zebrabara
Zebrabara Wed, 2011-01-19 17:20

Szia Petra,

megsütöttük ezt a finomságot. Egy nagy baja van: nem jött ki a formából, pedig kivajaztam-kakaóztam, ahogy írtad. Egy kis macerálás hatására volt csak hajlandó elhagyni a tepsit, de darabokban. :(

Én szárított meggy helyett szárított áfonyát használtam, és sárgabarack helyett feketeribizli-lekvárt, igen jól illenek hozzá.

berecz
berecz Sat, 2010-12-04 06:33

Petra!
Én is elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy kandírozott narancs darabkákat raktam bele (a narancs jól harmonizál a dióval, csokiva) a csoki mázba én olajat szoktam tenni, nálam ez vált be.
Köszönöm a receptet, nagyon finom volt.

petra
Petra / petra Thu, 2010-11-04 15:56

szia Csati2,
azt hiszem, ez nem az a tészta, amit könnyedén ketté lehetne vágni
tortaformában ettől még sütheted, de hogy úgy mennyi idő alatt sül meg, nem tudom, hisz én kuglófformában készítettem

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-03 12:42

Szia!Kérdezni szeretném,h tortaként megsüthető-e? Lehet kettévágni vagy nagyon morzsálódós a tészta?H a csak kerek tortaformában sütöm,ugyanennyi a sütési idő?Nagyon köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-20 14:01

a vajtól vagy margarintól gyönyörű fényes csokit kapsz :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Tue, 2010-09-21 22:09

Ebben a mai világban sose lehet tudni :) Köszönöm a választ :) Azt hittem,csak olyan félkemény lesz a vaj miatt. Az miért kell bele? :) Bocsi, hogy ennyit kérdezek,de nagyon érdekel már, csak sosem mertem még megkérdezni.. :P

petra
Petra / petra Mon, 2010-09-20 13:43

Kedves Eve1122,
Ahogy az elkészítés utolsó pontja is sejteti (a csoki dermedése után fogyasztjuk), vágható, roppanós lesz a csokiréteg:-).

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sun, 2010-09-19 19:10

Sya! Ez egy nagyon alapvető kérdés lesz, de végre tudnom kell a választ. Az ilyen vajas csokimázak ropogósak lesznek vagy olyan kenhetőek? :) Köszi előre is! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-04 08:22

Köszönöm, már megyek is elkészíteni :)

petra
Petra / petra Sat, 2010-04-03 20:00

15 dkg-ot
(a gyümölcscukorból mindig kevesebb kell, a legédesebb cukor lévén)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-03 13:29

Ha nincs gyümölcscukrom mennyi kristálycukrot tegyek helyette?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-19 06:53

Szia Petra
Fiam lisztérzékeny. Nagyon köszönöm a reeptet.
Szia ariel76

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-21 08:09

Köszönöm,nekiugrok! Szép hétvégét:Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-19 20:15

Sütőpor nem kell bele? Üdv.Zsuzsa

901