r
Nosalty Logó

Csokis fasírtsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Csokis fasírtsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 566 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 566 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 2264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 432 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és a csokoládét olvasszuk fel egy lábosban (ne forrjon, csak olvadjon el).
  2. Adjuk a liszthez a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat.
  3. Mossuk meg a tojást, külön edényben felütve ellenőrizzük a frissességét, majd keverjük gyorsan a vajas csokoládéhoz (ne kezdjen el főni a tojás a meleg keverékben).
  4. Adjuk a csokis keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozzuk össze.
  5. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a tepsit.
  6. Formázzunk tetszőleges méretű gombócokat, melyeket egyesével forgassunk meg porcukorban.
  7. Tegyük a süteményeket a kivajazott tepsire, majd egy kicsit lapítsuk le, ha a elkészült az összes korong, csipetnyi porcukorral hintsük meg a tetejüket.
  8. Az előmelegített sütőben süssük, majd vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni a süteményt (hűlés közben keményedik).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6992
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Ajánló

Lehet a masszába tenni más fűszereket is vagy felaprított csokoládét, diót, mandulát. A süteményt töltött változatban is elkészíthetjük, ha a gombócformázás során a közepébe nyomunk aszalt gyümölcsöt. A képen látható sütemény nyers nád(por)cukorral, teljes kiőrlésű rozsliszttel, karobporral és 86%-os csokoládéval készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nem is tudom, pontosan mi ez, az biztos, hogy nem hús, nem is zöldség, a fasírthoz köze sincs, ezzel szemben viszont nagyon csokis, nagyon finom, kívül ropogós kérgű, belül omlós, ráadásul természetes, nyers cukorral, jó minőségű csokoládéval és teljes kiőrlésű liszttel még lelkiismeret-furdalásmentes élvezettel csemegézhető is... Honnan e cím? Elmélázva ácsorogtam a tepsi fölött, miközben hatalmas erővel és türelemmel vártam, hogy kihűljenek a ..., mik is? Minek nevezzem őket? Puffancs, keksz, cookie, süti? Mind igaz, de igazából egyik sem, nem igazán hasonlít... Ezen gondolatsor közepette megjelent mellettem HeF, erős a gyanúm, hogy az illatfelhő nyomát követve érkezett ellenőrizni, mi az a nagy csend a konyhában, esetleg már megkezdődött a tesztevés ;-) és nemes egyszerűséggel átvágta a gordiuszi csomót: tök jó, olyanok, mintha fasírtok lennének...

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek