Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Vas
Kálium

TOP Vitaminok

B3 E B1 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
39.4 g

zsír

Összesen:
38.3 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
170 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
154 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
125 mg
Foszfor:
498 mg
Kálium:
697 mg
Nátrium:
185 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
59 µg

szénhidrát

Összesen:
41.2 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
130.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
141 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
50 µg
E vitamin:
11 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
157.5 g

zsír

Összesen:
153.2 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
59 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
49 g
Koleszterin:
680 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.7 g
Kalcium:
617 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
498 mg
Foszfor:
1992 mg
Kálium:
2788 mg
Nátrium:
734 mg
Cink:
11 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
240 µg

szénhidrát

Összesen:
164.9 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
18 g

víz

Összesen:
523 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
75 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
5 mg
Összes folát:
564 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
201 µg
E vitamin:
46 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
15.1 g

zsír

Összesen:
14.7 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
65 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
58 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
47 mg
Foszfor:
190 mg
Kálium:
266 mg
Nátrium:
70 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
15.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
50.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
53 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
19 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pepper
Pepper v, 2012-07-22 16:54

Kedves Debmo!

Elkészítettem a húst, finom is lett, csak sajnos már sütés közben kezdett leperegni a bundája és amikor elkészült is kicsúszkált belőle. Visszatettem és finom volt így is, de nincs valami ötleted, hogy miért nem maradt rajta a bunda?

Válaszod köszönöm előre is!

debmo
Debmo / debmo p, 2012-08-17 08:12

Kedves Pepper!
Csak most vettem észre, hogy kérdést tettél fel, ezért elnézést kérek a késői válaszért. A panír két okból csúszhat le: nem megfelelő a panír állaga (ha túl híg, akkor lefolyik, ha túl sűrű, akkor sem tapad rá) A másik ok pedig az lehet, ha nedves a hús, érdemes a panírozás előtt szárazra törölni.
Mint írtam, érdemes a panírmasszát egy kicsit pihentetni felhasználás előtt, mert a liszt elég sok folyadékot vesz fel, ezért folyamatosan változik az állaga. Pihentetés után palacsintatészta sűrűségű masszát kell keverni belőle.
Remélem tudtam segíteni.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 07:11

Még egy megjegyzés: ha kellően beolajozod a tepsit és nem forgatod meg idő előtt a húst, akkor szerintem működni fog a dolog.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 07:06

Kedves Zsuzska!
Igazán nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, mert nem írtad le pontosan. A panírt hagyni kell egy kicsit "duzzadni", hogy vegye fel a vizet. A panírozás nem úgy történik, mint a hagyományos panírnál, hanem megforgatod az elég sűrű panírban és máris teszed a tepsibe. Kicsit oda kell figyelni, de szerintem nem egy nagy ördöngösség. Az én tepsim amibe sütöm teflon. Lehet hogy ez is probléma lehetett. Egyébként meg nyugodtan próbáld meg a hagyományos paníros húst így megsütni, annak is működnie kell. Bár az egy kicsit megszárad, de kényelmesebb mint olajban sütögetni.
Remélem tudtam segíteni.

zsuzskabébi
zsuzskabébi p, 2011-04-01 13:55

Hát... a panír semmilyen se lett, szotyog le a húsról... nem tudom, mit csináltam rosszul.

663