r
Nosalty Logó

Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Összesen 2666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9129 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1013 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9637 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    97266 micro
  • Lut-zea
    6221 micro
Összesen 2666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4507 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Elkészítés

A raguhoz

  1. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk.
  2. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy edényben, beletesszük az aprított zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, és rendszeres kavargatás mellett megpirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomot a zöldségekhez, és lassan gyöngyözve hagyjuk főni.

A tésztához

  1. A tésztát egy főzőedénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, sózzuk a vizet, és a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint kifőzzük.
  2. A csirkét két centis kockákra vágjuk, egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval-borssal átsütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  3. A bacont vékonyan felcsíkozzuk, és a chilivel valamint az áttört fokhagymával együtt a megpirult csirkéhez adjuk.
  4. Beledobjuk a rozmaringleveleket, a babérlevelet és a fenyőmagot, majd 1-2 percig tovább pirítjuk, a végén pedig rácsurgatjuk a balzsamecetet.

Az összeállítás

  1. A kész szót megkóstoljuk, és sózzuk, ha szükséges. A tésztát leszűrjük, majd a zöldséges raguval összeforgatjuk.
  2. Egy tálra kiborítjuk, rászedjük a csirkét, és parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 961
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 54748
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver azt állította, hogy 15 perc alatt el lehet készíteni ezt az ételt. Leteszteltük, hogy igaza van-e, és azt kell mondjam, hogy nem lehetetlen, ellenben nekünk annyira ízlett, hogy ha fél órát kell rászánni, még akkor is bőven megéri!

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?