r
Nosalty Logó

Csicseriborsós casserole

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csicseriborsós casserole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13287.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2526 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    923 mg
  • Foszfor
    4082 mg
  • Nátrium
    5530 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    124 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2874 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Olívaolajjal kikenünk egy 20x30-as tepsit.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsót, az aprított petrezselymet, a főtt quinoát.
  3. A rozmaringot összeaprítjuk, 2-3 kanál olívaolajhoz tesszük, 1-2 percig kis lángon hagyjuk, hogy illata legyen, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és kis lángon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a tál tartalmához, jól összekeverjük.
  5. A tojásokat felverjük, összekeverjük a lereszelt parmezánnal és joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd összeöntjük a csicseriborsós mixel.
  6. Az olajozott tepsibe öntjük, megszórjuk az élesztőpehellyel, és mehet is a sütőbe. 45 percig süssük, majd tálalás előtt 10 percig pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 40729
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyöngyi vega csodája - kipróbálásra erősen javallott! Bővebb sztori itt található.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk