r
Nosalty Logó

Caponata 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsuzsci
Caponata 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2507 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 418 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    229.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5919.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    4625 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    6291 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3028 micro
Összesen 2507 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    444 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és besózva 30 percig állni hagyjuk. Majd lemossuk, és leszárítjuk.
  2. 90 ml olajat fehevítünk, és magas hőfokona padlizsánt barnára sütjük. Kivesszük az edényből, és az olajat lecsöpögtetjük/ vagy papírral leitatjuk.
  3. Maradék olajban a hagymát és a zellert 5 perc alatt üvegesre sütjük. A paprikát és a fenyőmagot hozzáadva még 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsomot (levével együtt), és kb. 10 perc alatt (lassú lángon) "szárazra" sütjük.
  4. Jól borsozzuk.
  5. Az ecetet és a cukrot hozzáadva még 2-3percig pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a padlizsánt, és az egészet kb. 5-6 perc alatt összeforraljuk.
  6. Kóstoljuk, hogy elég borsos-e, és keverjük hozzá a petrezselymet..
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9399
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Én ma köretnek készítettem, de nyáron egytálételnek is nagyon finom!

Receptkategóriák

Caponata 2.
Zsuzsci 21 recept

A kedvenc olasz szakácskönyvemből származik ez a recept. Nyári estékre kiváló és könnyű vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek