r
Nosalty Logó

Burgundi oldalas Marcsiseftől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Burgundi oldalas Marcsiseftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 3079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    668 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6194 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 3079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. Húst megmossuk, a csontok mentén feldaraboljuk és egy mélyebb tálba tesszük. 1 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk, majd a borssal, koriandermaggal, borókabogyóval, babérlevéllel és a borral együtt a húshoz adjuk. A tálat lezárjuk, 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, többször megforgatjuk.
  2. Felhasználás előtt a húst leszűrjük (a páclét megtartjuk).
  3. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, félretesszük.
  4. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk,1 fej hagymát finomra vágunk és a hús zsírjában megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kakukkfüvet, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót. Erre a zöldségágyra helyezzük a húsdarabokat, páclével felöntjük, hogy ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.Elfőtt levét maradék páclével pótoljuk. Ha a hús puha, tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4950
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Ajánló

Burgonyapürével vagy krokettel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A Burgundi oldalas bab nélkül is nagyon finom.

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek