r
Nosalty Logó

Brokkoli bolognese á la I.l.d.i.k.o

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkoli bolognese á la I.l.d.i.k.o
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11361.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    6343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1397 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3941 micro
Összesen 3631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát és a brokkolit készre főzzük, majd leszűrjük őket. A tésztát egy tálba öntjük, a brokkolit apróra vágjuk, és a tésztához adjuk.
  2. A bolognai alapport összekeverjük a 4 dl tejszínnel.
  3. A darált húst zsíron megpirítjuk, majd leöntjük a "bolognai tejszínnel", és összeforraljuk.
  4. Ráöntjük a brokkolis tésztára, jól összekeverjük, majd tepsibe öntjük.
  5. A tetejét megszórjuk sajttal, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2952
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múltkor már raktam fel egy brokkolis receptet, de az carbonara stílusú volt. Mivel mostanában nagyon rákaptam a brokkolira, így ezen alkalommal bolognai stílusban készítettem. A carbonarással nem tudtam betelni, de ez is finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek