r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    250.7 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5349.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    3210 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1863.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12505 micro
Összesen 5063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst leöblítjük, és szárazra töröljük. Tetszés szerint feldaraboljuk, vékony csíkokra vagy éppen apró kockára. A szalonát gyufaszálra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre daraboljuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen), rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Kicsit sózzuk, és fedőalatt megpároljuk. Rárakjuk a húst, és 2-3 percig erős lángon pirítjuk. Megszórjuk a majorannával és erőteljesen borsozzuk. Ha nem akarjuk nagyon felnőttesre, akkor csak kicsit borsozzuk. Lassú tűzön puhára pároljuk, ha elfogyna a leve, akkor vízzel vagy hús alaplével pótoljuk.
  3. Miközben a hús fő, addig a borsót megtisztítjuk (ha szükséges, én mirelitet használtam), és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  4. A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk. Aranybarnára megsütjük, és kicsit sózzuk.
  5. A húst zsírjára sütjük, és ha kell, még ízesítjük. Én szeretem jó fokhagymásan, és teszek rá, mielőt teljesen kész nem lenne. A borsót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a húshoz a petrezselyemzölddel együtt.
  6. Tálalásnál megszórjuk a paprikával.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 253
  • Össznézettség: 229885
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Egy ideje terveztem a brassói készítését, és pont kapóra jött a NoSalty cikke. Igaz, ezt a receptet nem itt találtam. Szeretem a hagyományos ételeket kicsit új köntösben kipróbálni. Itt nekem a borsó az új köntös. :) Az eredeti recept szerint írtam le a borsó elkészítését, de én egy kicsit változtattam rajta, de csak annyit, hogy a végeredmény ne változzon. Olyan edényben készítettem a húst, aminek van egy pároló része is, és abban készítettem a borsót, miközben a hús főtt. Így időt és legfőképpen energiát spóroltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?